Kulinarne zwycięstwo Lubartowian w Twierdzy Boyen

II Otwarte Mistrzostwa w Gotowaniu Grochówki w Kuchniach Polowych odbyły się 30 lipca w Giżycku podczas Święta Twierdzy Boyen. W konkursie wzięły udział zespoły m.in. z Orzysza, Pisza oraz Lubartowa. W tegorocznej edycji mistrzostw I miejsce zdobyła i podniebienia jury skradła ekipa Stowarzyszenia Sąsiedzi z Lubartowa. W skład drużyny wchodzili: Sławomir Dudziak – prezes Stowarzyszenia, Jacek Bednarski – promocja oraz Dariusz Górny – kucharz. W grupie jurorów znalazły się takie osoby jak: Ola Juszkiewicz (zwyciężczyni 9 edycji Master Chef Polska) oraz Jacek Żydok ( uczestnik 9 edycji Master Chef Polska) Jury oceniało nie tylko walory smakowe i estetyczne przygotowywanej zupy, ale także sposób podania i najciekawsze składniki przepisu.

N.G